Hospitality Culture

Henry McGovern

Antreprenor, investitor, dezvoltator, mentor, tată

Henry este unul dintre antreprenorii de top din Europa Centrală. Fondator și fost CEO al AmRest, o companie de restaurante de top din Europa, care operează în 26 de țări concepte de QSR și casual dining, incluzând branduri de talie mondială precum KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks, La Tagliatella, și Sushi Shop. Astfel, putem afirma că Henry este întruchiparea culturii "Wszystko Jest Możliwe!" (Totul este posibil).

Începând cu 2005, AmRest este o companie tranzacționată la Bursa de Valori din Varșovia și, din 2018, la Bursa de Valori din Madrid (simbol comercial la ambele: EAT). De atunci și până în prezent, AmRest a depășit în mod semnificativ piața, crescând în valoare de la 100 de milioane de doalri la peste 3 miliarde de dolari.

Viziunea și strategia lui Henry au determinat compania să devină un investitor de top în Glovo, platforma de food delivery de top din Spania. În 2008, Revista Forbes l-a numit pe Henry unul dintre primii 5 oameni de afaceri din Polonia.

Henry McGovern este tată a trei băieți și o fiică și locuiește cu familia sa în Wroclaw, Polonia. Este membru activ al „Organizației pentru tineri președinți".

Henry își dezvoltă interesele pentru noile tehnologii și tendințele alimentare, fiind un investitor în start-up-uri care rezolvă cele mai mari probleme ale lumii în aceste domenii. A fost vorbitor în cadrul conferințelor tehnologice și a serviciilor alimentare, cum ar fi Summit-ul European pentru Serviciile Alimentare, Universitatea Singularitatea sau Summit-ul ScaleUp

Henry McGovern

Entrepreneur, investor, builder, acquirer, mentor, father.

Henry has earned his reputation as one of the leading entrepreneurs and most successful businessmen in Central Europe. The founder and former Chief Emotional Officer of AmRest, a leading restaurant company in Europe, an operator of quick service and casual dining concepts, including such world class brands as KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks, La Tagliatella, Blue Frog, Bacoa and Sushi Shop across 26 countries, Henry is the embodiment of the "Wszystko Jest Możliwe!" (Anything Is Possible!) culture.

Since 2005 AmRest has been a public company traded on the Warsaw Stock Exchange and from 2018 also on the Madrid Stock Exchange (trade symbol at both: EAT).

AmRest has grossly outperformed the market, rising in value from $100 mill to over $3 billion since its IPO under Henry's leadership.

Henry's vision and strategy led the company to become a co-lead investor in Glovo, Spain's leading food delivery platform.

In 2008 "Forbes Magazine" named Henry one of the Top 5 business people of Poland.

Henry McGovern is a father of three boys and a daughter and lives with his family in Wroclaw, Poland. He is an active member of "Young Presidents Organization".

Henry develops his interests in the New Technologies and Food Trends issues being an investor in early stage start-ups solving the biggest world's problems in these areas. He has been a speaker on foodservice and technology conferences like the European Food Service Summit, the Singularity University or ScaleUp Summit