Hospitality Culture
Juriu
Prof. Ray F. Iunius, PhD
Prof. Ray F. Iunius, PhD, Director of Business Development la Lausanne Hospitality Consulting

Director of Business Development la Lausanne Hospitality Consulting, o companie a Ecole hôtelière de Lausanne si Swiss Hotel Association.

Nicolae Lica
Nicolae Lica, Executive Chef JW Marriott

Cu o experiență de peste 20 de ani de bucătărie, Chef Nicolae Lica lucrează în cadrul hotelului JW Marriott încă din anul 1997, iar din 2008 ocupă funcția de Executive Chef, având în grijă bucătăriile de la: JW Steakhouse, Cucina, Vienna Lounge, Champions Sports Bar, The Garden, dar și departamentul de evenimente (corporate și private).

Mihai Barsan
Mihai Barsan, Storymaker @Brandelier.biz

În 2009 a preluat o funcţie de marketing manager în hub-ul european, apoi la foarte scurt timp, poziţia de director de marketing al subsidiarei SABMiller din Slovacia. Începând cu aprilie 2012 a preluat conducerea departamentului de marketing din Ursus Breweries, revenind deci la “prima dragoste”.

Incepand cu ianuarie 2019 a inceput aventura antreprenoriatului la Brandelier.biz.

Daniel Boaje
Daniel Boaje, CEO McDonanld’s Romania

Daniel Boaje are o experiență solidă în management și leadership în McDonald’s, companie pentru care a lucrat 10 ani până în 2004 și în cadrul căreia a revenit ca Director de Business Development în 2010. Din martie 2011, Daniel este Director General al McDonald’s în România, un business care acoperă 21 de orașe din România cu 72 de restaurante și 5000 de angajați

Manuela Necula
Manuela Necula, CEO Ogilvy Group Romania

A fost primul manager de restaurant pentru brandul Pizza Hut în Romania, prezentă în topul celor 100 cei mai admirati CEO din țară. Conduce de peste 14 ani Ogilvy Romania, unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare la nivel național, iar de 6 ani, tot din pozitia de CEO, gestionează operațiunile din România ale Hogarth WW.

Paul Markovits
Paul Markovits, Marketing Vice – President United Romanian Breweries

De-a lungul timpului lucrat pentru companii precum Vodafone, Heineken sau P&G. Deține o diplomă de Master of Arts in International Marketing Communications la Graduate School of California State University și o diplomă de Master of Science la Universitatea Politehnică București, precum și numeroase specializări în marketing și management.

Denisa Stefan
Denisa Stefan, Co-fondator Rosehome.ro

Co-fondator Rosehome.ro- Horeca Retro Shop – magazin specializat în produse, veselă și soluții creative pentru prezentarea preparatelor culinare, Denisa Ștefan are o experiență de 12 ani în industria HoReCa. Pasiunea pentru interior design s-a concretizat în anul 2015 într-un business online dedicat tuturor profesioniștilor din industria HoReCa în căutare de produse deosebite, idei și creativitate care să pună în valoare orice culinar.

Cesar Waelivaara Velasco
Cesar Waelivaara Velasco, CEO Hostalion

Lector al Les Roches International School of Hotel Management, Suedia și Escuela de Labardero, Sevilla, Cesar Velasco este expert în managementul evenimentelor macro (Campionate Mondiale, Jocurile Olimpice etc.)

Dragoș Petrescu
Dragoș Petrescu, Președinte HORA

A pus pe picioare grupul City Grill, pe care l-a condus până pe cele mai înalte culmi, reușind totodată de mai multe ori să intre în „Top 100 cei mai admirați CEO din România”.

Dan Schwartz
Dan Schwartz, Managing Partner – RSM Romania

Dan Schwartz este membru al Centrului Fiscal de Excelență RSM din Europa, al echipei de prețuri RSM EuropeTransfer și al Comitetului profesional al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Dan Isai
Dan Isai, CEO Salad Box

În urmă cu șase ani, a pariat pe o piață privită cu reticență de români: healty food. Astăzi, Salad Box a evoluat până la a deveni al treilea cel mai mare lanț de fast-food din țară.

Răzvan Opran
Răzvan Opran, owner The Mission

Răzvan Opran este unul dintre cei mai de success antreprenori din HoReCa. Patron de locații și organizator de evenimente, Răzvan Opran se află în spatele unor branduri iconice pentru România precum The Mission, Entouraje sau Studio Martin.

Andrei Botescu
Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas

Este cel care a readus la viață Pegas, bicicleta-simbol a copilăriei din Epoca de Aur. Se autointitulează „leading pioneer”. De la o afacere de garaj, prin creativitate si inovatie permanenta, a ajuns să dezvolte un proiect solid in continua ascensiune, cu o identitate puternica.

Gabriela Tigu
Gabriela Tigu, Coordonator Program ASE-Lausanne

Profesor universitar doctor al Departamentului de Turism si Geografie din cadrul facultății de Business și Turism, Gabriela Tigu a acumulat o vastă experiență în mediul universitar.

Alexandra Crăciun
Alexandra Crăciun, branding consultant

Specialistă în comunicare și marketing, Alexandra Crăciun oferă servicii de branding consultancy în domenii precum HoReCa, IT sau FMCG. De asemenea, coordonează comunicarea evenimentului Târgul de Crăciun Cluj-Napoca.

Răzvan Crișan
Răzvan Crișan, CEO M60

Co-fondator și CEO al M60, Răzvan Crișan a adus o nouă abordare conceptului de cafenea. M60 a devenit în mai puțin de un an locul cu cea mai bună cafea din București, fiind menționat în Financial Times și Monocle.

Marian Alecu
Marian Alecu, Consultant HoReCa

Ex-Country Manager Mc Donald’s România, Marian Alecu este unul dintre pionierii industriei HoReCa de după ’89. În prezent conduce o firmă de consultanță în HoReCa și este acționar al grupului City Grill.

Andreea Arișanu
Andreea Arișanu, UBER Eats Romania

A revenit în țară în urmă cu un an, pentru a se ocupa de imaginea UBER Eats în România, țară din care plecase în 2012. Și-a finalizat studiile în Marea Britanie și Suedia, specializându-se în managementul unui business în domeniul ospitalității.

Bebi Oprea
Bebi Oprea, Fondator al Bar Academy

Fondator al Bar Academy, proprietar Bordello, promotor a mai multor locații din HoReCa, Bebi Oprea este unul dintre primii investitori din Centrul Vechi acumulând o experiență bogată de consultanță în zona de management și amenajare a localurilor.

Cristina van der Schaaf
Cristina van der Schaaf, HoReCa School

A deschis în 2005 Centrul Româno-Belgian de Formare Profesională și Orientare în Carieră, organizație non-profit cunoscută de cei mai mulți sub denumirea HoReCa School. Oferă cursuri de calificare și specializare pentru domeniile bucătărie și restaurație.

Maria Dunca
Maria Dunca, owner Baracca

La doar 26 de ani devenea managerul restaurantului Chios, un local reprezentativ pentru Cluj. Astăzi, conduce propriul restaurant, Baracca, reușind să dezvolte o locație modernă, la mare căutare printre tinerii orașului.

Gabriel Zbârcea
Gabriel Zbârcea, Țuca, Zbârcea & Asociații

Este Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, având o bogată experiență juridică de peste 20 ani. El a acordat consultanţă şi a asistat numeroase societăţi comerciale româneşti sau cu capital străin.

Oana Coantă
Oana Coantă, owner Bistro de l’Arte

Provine din domeniul publicității și al comunicării, la care a renunțat în anul 2010  pentru a pune bazele, în Brașov, unui restaurant care avea să devină în timp o adevărată oază a gusturilor alese, a serviciilor ireproșabile și a momentelor de cultură bine alese

Radu Ianaș
Radu Ianaș, owner Duo Group

Este proprietarul Duo Group, companie care activează în Timișoara și care operează două restaurante „Casa bunicii”, un restaurant și o cafenea „Al Duomo”.

Cosmin Jianu
Cosmin Jianu, Antreprenor

De profesie inginer, a deschis primul bar în Regie,  Club E în ‘94. A urmat tot în Regie în ‘98 Trattoria 20, Hotel Citadella în 2005 și Restaurant Acvamarin 2 Mai în 2015 și urmează Complex Hotelier Acvamarin. Toate sunt construite în regie proprie.

Radu Bălăceanu
Radu Bălăceanu, Managing Director Foodpanda Romania

A ajuns să conducă Foodpanda România la doar 28 de ani, motiv pentru care s-a și întors în România.  Cu el la conducere, Foodpanda a reușit să-și consolideze poziția de lider pe piața autohtonă.

Ștefan Popescu
Ștefan Popescu, National On Premise Manager RO, BG, MD

Ștefan Popescu a reprezentat de-a lungul timpului un vârf de lance pentru Red Bull, pe multe piețe din Est: 7 ani în România, 5 ani în Bulgaria, 2 ani în Albania, 4 ani în Republica Moldova.

Octavian Moldovan
Octavian Moldovan, CEO Hospitality Group Riviera-Vâlcea-Olănești

A renunțat la poziția de Deputy General Manager al Sheraton Bucharest Hotel pentru a îmbrățișa o nouă provocare și anume de a contribui la transformarea unor hoteluri de referință din România în structuri de ospitalitate moderne.

Dobri Tibor
Dobri Tibor, Julius Meinl Romania

Din 1999 și până în 2005 a deținut NOVO SRL, companie achiziționată ulterior de Julius Meinl. Începând cu ianuarie 2018 ocupă funcția de Managing Director Julius Meinl pentru Europa Centrală și de Est.

Gabriel Iovu
Gabriel Iovu, Managing Partner Expressoft Technology

Expressoft Technology este rezultatul unei experiențe de peste 20 de ani în dezvoltarea de solutii informatice de management și automatizare pentru HoReCa și Retail, implementând soluțiile sale în peste 5.000 de locații din România și Dubai.

Loredana Filip
Loredana Filip, Chef Vivid Bistraw

Manager și artizan gastronomic al Vivid Bistraw, Loredana Filip se află de peste 10 ani și în spatele poveștii restaurantului „Dealul Morii”, o poveste inedită cu mâncare organică, ingrediente din grădina proprie, tabere de vară pentru copii și cursuri de călărie.

Alexandru Doruș
Alexandru Doruș, American Hotel Academy

Are peste 20 de ani experiență managerială în domeniul ospitalității, experiență care în prezent este pusă în scopul șlefuirii noilor generații din cadrul American Hotel Academy.

Maximilian Drăgan
Maximilian Drăgan, coordonator Regiune Gastronomică Europeană 2019

Expert internațional în calitatea alimentelor, cu o experiență profesională de peste 20 de ani, Dr. Maximilian Drăgan coordonează programul Sibiu – Capitală Gastronomică Europeană 2019, al doilea mare proiect internațional pentru județul din centrul țării.

Javier Garcia del Valle
Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour

Este la conducerea Happy Tour de 9 ani. A preluat agentia in plina criza economica si a transformat-o intr-una dintre cele mai de succes din tara.

Georgeta Grecu
Georgeta Grecu, General Manager Hotel Cismigiu

Cei peste 20 de ani de experiență națională și internațională în domeniul hotelier o transformă pe Georgeta Grecu în unul dintre cei mai apreciați profesioniști din industrie.

Cristian Corvin
Cristian Corvin, Arhitect

Începând din 2008, conduce o echipă specializată în proiecte de restaurante, cluburi, baruri, precum și birouri sau spații pentru retail, proiectele sale câștigând numeroase premii în țară și peste hotare.

Sergiu Biris
Sergiu Biris, Fondator Breasla Barmanilor

Barman, actionar, trainer, fondator, Sergiu este legat de mai bine de 20 de ani de lumea din spatele barului.

Alfred Gerard Dauteuil
Alfred Gerard Dauteuil, CEO Jerry’s Pizza

Sosit în România la începutul anilor ’90, Alfred Dauteuil a deschis o afacere care în timp a devenit unul dintre cele mai apreciate și de succes nume de pe segmentul delivery: Jerry’s Pizza.

Calin Ionescu
Calin Ionescu, COO Sphera Franchise Group

COO KFC, Pizza Hut, Cinnabon, Hard Rock, Paul, PHD si Taco Bell, Calin Ionescu se ocupa si de extinderea retelei in Italia.

Bogdan Nicolae
Bogdan Nicolae, Fondator Barmania si Origo

Unul dintre cei mai apreciati traineri de bar din Romania, Bogdan este fondatorul Barmaniada, competitie ce a format mai multe generatii de barmani pe plan local.

Costin Gache
Costin Gache, co-Owner Interbelic

Deține trei locații în București și Constanța (Interbelic, Tiki, respectiv Manarola). De asemenea, a înființat și agenția de bar Upsiders, care oferă consultanță și training în domeniul Horeca și soluții interactive de bar entertainment.

Elena Lotrean
Elena Lotrean, Fondator al SFSB – Scoala Primara Romano-Finlandeza Sibiu

Din 2014 conduce filiala din Sibiu a PTIR – Patronatul Tinerilor Întreprinzători, care sprijină tinerii întreprinzători și antreprenori din Sibiu iar din 2009 deține Future Capital România, o companie de training și consultanță în diferite domenii, precum HR sau leadership.

Dani Caramihai
Dani Caramihai, co-Owner Fratelli

Dani Caramihai a intrat în industrie pe urmele tatălui său, care a cumpărat la începutul anilor ’90 restaurantul Casa Albă, pe care îl deţine şi astăzi. A lucrat alături de tatăl său până la 28 de ani, pana în 2004, an în care începe să se scrie istoria grupului Fratelli.

Joseph Hadad
Joseph Hadad, Chef

Joseph Hadad, cunoscutul chef israelian, stabilit de peste 20 de ani în România, trăiește și respiră prin gastronomie, fiind un promotor al bucătariei fine și un vizionar în arta culinară, apreciat atât pe plan local cât și internațional.

George Butunoiu
George Butunoiu, Restocracy

George Butunoiu este un antreprenor cunoscut mai ales pentru activitatile sale in domeniul resurselor umane, fiind cel mai vechi „head hunter” din tara, insa si din proiectele in domeniul software-ului si, mai recent, al Internetului.

Suzanne Nuridsany
Suzanne Nuridsany, CEO ICEP Hotel School

Conduce ICEP HOTEL SCHOOL – Școala Internațională de Management al Ospitalității. Organizează cursuri de calificare, specializare, perfecționare și formare managerială, traininguri de companie, workshopuri și masterclass-uri cu experți autohtoni și internaționali.

Florin Tancu
Florin Tancu, președinte Skal International București

În urmă cu 20 de ani își începe activitatea antreprenorială, deschizându-și propria agenție de turism. Astăzi, conduce operațiunile grupului grupului WECO Travel în România și Republica Moldova și este președinte al Skal Internațional București.

Ioan Borzea
Ioan Borzea, Owner Kristal Club, Gambrinus si Sunwaves

De mai bine de 20 de ani, John, așa cum îl știe toată lumea, dezvoltă concepte în industria HoReCa autohtonă, de la celebrul Maxx din Regie și până la Berăria Gambrinus din centrul Bucurestiului. El este deasemenea și Fondatorul Sunwaves, unul dintre cele mai vechi și puternice festivaluri de muzică electronică de la noi.

Adrian Nicolaescu
Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image

Cu o experiență de aproape 20 în comunicare și marketing în cadrul unor companii precum Red Bull, Devin, Caroli și Mega Image, Adi este un cunoscător desăvârșit al canalelor on și off premise.

Mihai Popescu
Mihai Popescu, Owner Twins Studio

Fratelli, Uanderful, Biutiful, Biutiful By The Lake, acesta din urmă premiat cu Restaurant & Bar Design Award Londra in 2015, un fel de Oscar în lumea designului, sunt lucrările de referință ale designerului Mihai Popescu.

Iosif Stefanescu
Iosif Stefanescu, Executive Chef OSHO

Iosif Ștefănescu, Executive Chef la Osho, are o experiență în HoReCa de peste 21 de ani, lucrând atât pe vase de croazieră cât și în hoteluri de cinci stele din România. A acceptat provocarea lansată de proprietarul brandurilor OSHO și Oro Toro de a dezvolta împreună două concepte de succes pe piața românească.

Marian Lupu
Marian Lupu, Executive Chef Aqua Herastrau

La cei 33 de ani, Marian Lupu este recunoscut ca fiind permanent în căutarea perfecțiunii pentru fiecare dish pe care îl prepară. Conduce una dintre cele mai apreciate bucătării din România, Aqua Herăstrău.

Laurenţiu Mâţă
Laurenţiu Mâţă, TopHospitality

Fondator TopHospitality, Fondator Street Food City, Co-Owner si Manager de Dezvoltare la Mr. Cannoli, Director Regional Bucuresti-Muntenia la ANBCT Romania, Laurentiu isi dedica tot timpul acestei industrii pe care o iubeste nebuneste cu toate imperfectiunile ei minunate!

Alina Ariton
Alina Ariton, Manager si Redactor Sef 24FUN Brasov

Alina are peste 15 ani de comunicare în industria ospitalității, fiind alături de creatorii de concepte încă din primele zile.

Ionut Raiu
Ionut Raiu, Owner Trattorian Artisan Food

Este unul dintre cei mai vechi și apreciați creatori de concepte HoReCa din România, fondator al vestitului Opium și a multi-premiatului Club Theatre

Stefan Tanjala
Stefan Tanjala, Owner Time Out Iasi

Membru activ în HoReCa de peste 18 ani, a lucrat în BAT și Heineken. De peste 8 ani conduce Time Out Iași.

Tinu Sebesanu
Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality

Tinu Sebeșanu – CEO Trend Hospitality, este lider în consultanță și management în industria ospitalității precum și reprezentant regional al unora dintre cele mai puternice branduri internaționale. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, și-a definitivat pregătirea profesională la universitățile Cornell și Boston în SUA, cu specializare în management strategic, operațional și financiar în turism.

Lenard Matei
Lenard Matei, Owner Jaxx American Restaurant

Are 33 ani și e din Maramureș. Om de acțiune, în anul 3 de facultate Lenard deja căuta o locație, iar în timp ce scria licența pentru terminarea studiilor, lucra și la un plan de business pentru Corvinus, primul bar pe care l-a deschis și Shto-ul de azi.
A urmat deschiderea Republic (astăzi Jaxx), care a apărut pentru că Lenard era foarte pasionat de bere și berării.

Razvan Moisa
Razvan Moisa, Chef Marty Restaurants

Răzvan face parte din echipa Marty din 2010, când s-a angajat pe postul de Ajutor Ospătar. A lucrat pe toate posturile – grill, plite, salate, pizza – iar în 2014, odată cu deschidera Marty Sports & Grill, a fost promovat ca și Bucătar Șef. Grație pasiunii pentru gătit, talentului și determinării sale, după doar un an a devenit Assistant Executive Chef, iar de anul acesta a preluat postul de Executive Chef al grupului Marty.

Diana Zahariea
Diana Zahariea, Director General&Actionar Sergiana Group

A preluat funcția de director general de la tatăl său, Tudor Neculoiu, în 2018. Experiența de peste 15 ani în afacerea de familie dar și firea întreprinzătoare o face să-și susțină echipa, abordând o atitudine curajoasă dar responsabilă.

Razvan Grecu
Razvan Grecu, Fondatorul CitiZen Bistro & Lounge

În clipa de față administrează Restaurantul Panoramic 13, Restaurantul Unirea și este fondatorul CitiZen Bistro & Lounge, în cadrul Unirea Hotel & Spa, Iași.

Marian Olteanu
Marian Olteanu, Owner Crama Gramma

Lista Forbes SUA „Cele mai cool etichete de vinuri din primăvara anului 2016” include și un brand românesc: Gramma Wines. Marian Olteanu este administratorul Casei Olteanu și deținătorul brandului

Marian Iamandi
Marian Iamandi, Manager HoReCa METRO Romania

Dupa o cariera de peste 15 ca si Executive Chef, Marian coordoneaza operatiunile METRO in Romania in sectorul HoReCa.

Tudor Furir
Tudor Furir, CEO Pernod Ricard Romania

Începând cu anul 2006, conduce compania Pernor Ricard după ce și-a început cariera ca agent de vânzări pentru compania Coca Cola, în anul 1994.

Diana Golomoz
Diana Golomoz, Cluster Director of Sales Radisson Blu Hotel Bucharest

A participat la dezvoltarea și extinderea lanțului Radisson Hotel Group în București, în acest moment fiind cel mai mare lanț hotelier din Capitală care operează două branduri în acelasi complex, oferind  facilitati de 5* și 4*.

Ionut Craciun
Ionut Craciun, National HoReCa Manager at Coca-Cola Hellenic Bottling Company

Are în spate o carieră de peste 19 ani în cadrul Coca-Cola HBC. Coordonează de peste trei ani departamentul de HoReCa al companiei.

Romulus Oprica
Romulus Oprica, Managing Director brandBerry

Doctor în Sociologie, Romulus are o experienţă de peste 12 ani în cercetarea de piaţă (cantitativă şi calitativă) şi consultanţă de marketing.

Razvan Vasile
Razvan Vasile, CEO Natura

În 2014 s-a alăturat Alexandrion Group, preluând poziţia de group commercial director, pe care a deţinut-o până în vara 2018, când i s-a încredinţat conducerea Alexandrion Trading.

Incepand cu aprilie 2019 este CEO Natura SRL.

Cristian Stefanescu
Cristian Stefanescu, Deputy Managing Director Bilancia

Este un profesionist cu o experienta de 20 ani in HoReCa, din care 15 alaturi de Bilancia-leader de piata in domeniul echipamentelor profesionale si accesoriilor pentru acest sector de activitate.

Florin Dumitrescu
Florin Dumitrescu, Chef

Florin Dmitrescu a început să lucreze ca bucătar încă de la vârsta de 14 ani, iar patru ani mai târziu, la vârsta majoratului, a devenit chef: „Pe la 18 ani eram responsabil de o bucătărie, cu angajaţi şi cu tot ce se întâmpla în ea. Pasiunea am început să o descopăr în timp ce lucram deja. Bucătăria a fost o dorinţă de carieră.”

Florin Voica
Florin Voica, Presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania

Un profesionist in F&B Training Manager&Sommelier cu peste douăzeci si cinci ani de experiență în industria hotelieră. Sunt specializat în toate domeniile managementului, restaurant în cadrul hotelului, precum și restaurante de lux.

Petru Berciu
Petru Berciu, co-Owner BDG Import

La început, a fost un club la Predeal apoi a apărut Office, în 1998, în Bucureşti. Office era „next level”. Adică drumul spre „înalta societate”. Apoi, în 2010, s-a născut Loft. In paralel a dezvoltat liderul pietei de alcool din Romania, BDG Import.