În clipa de față administrează Restaurantul Panoramic 13, Restaurantul Unirea și este fondatorul CitiZen Bistro & Lounge, în cadrul Unirea Hotel & Spa, Iași.
CEO Winsedswiss, grup educațional care organizează cursuri de scurtă şi lungă durată, în domeniul ospitalităţii şi al serviciilor conexe.
Răzvan Gheorghiu-Testa este avocat cu 28 de ani de experiență, fiind specializat în drept imobiliar, drept societar, fuziuni și achiziții și fiscalitate. Este unul din fondatorii societății de avocați Țuca Zbârcea & Asociații, înființată în martie 2005. A fost inclus de 3 ori în ghidul „Top 50 Cei Mai Influenţi Oameni de pe Piaţa Imobiliară din Romania” realizat de către Property Forum. Dincolo de pasiunea pentru drept și avocatură, Răzvan este pasionat de vinuri și gastronomie și se bucură să gătească pentru familie și prieteni ori de câte ori se ivește ocazia. Este unul dintre mentorii HoReCa Business Accelerator și, de-a lungul timpului, a investit în diverse start-up-uri din această industrie.
Paul este un susținător activ al industriei ospitalității, cu o experiență de peste șase ani în roluri cheie la Metro România, a demonstrat o capacitate remarcabilă de a construi relații de lungă durată și parteneriate de succes în sectorul HoReCa, bazate pe încredere, transparență și respect reciproc.
Paul crede cu tărie în puterea exemplului și prioritizează întotdeauna satisfacția clienților în toate acțiunile sale. Susține inovația și se concentrează pe obținerea de rezultate durabile pe termen lung, alături de echipele pe care le conduce.
Este CEO și cofondator al City Grill Grup, iar la 46 de ani are un background profesional absolut impresionant. Daniel Mischie a descoperit însă secretul succesului în afaceri pe propriile puteri, pornind de jos, iar azi are o echipă formată din 1500 de oameni.
Raluca Crăciun vine cu un know-how de peste 14 ani în publicitate, in-store marketing, PR, cu sute de activări de brand implementate și adresate canalelor de comunicare Retail și HORECA, ocupând în prezent funcția de Trade Marketing Manager al companiei Aquila.
Pe lângă acțiunile de marketing strategice, mizează pe inovație și relevanță, colaborând strâns cu prietenii din industria ospitalității, maximizând vizibilitatea, impactul brandurilor companiei, dar și atitudinile pozitive ale clienților finali.
Consultant in retail cu peste 20 de ani experienta in retailul alimentar din Romania, de 5 ani antreprenor si de 4 ani pe piata de Horeca.
Chef Marian Zancianu nu s-a visat de la inceput bucatar, insa, de cand a intrat in bucatarie a simtit o legatura cu aceasta meserie. Ii place sa imbine intuitia cu expertiza. Intai combina ingredientele in mintea sa, simte texturile, gusturile, fara ca ele sa fie in farfurie. Creativitatea este un exercitiu permanent si a reusit sa o puna cel mai bine in practica atunci cand, in anul 2020, a reusit sa isi implineasca viziunea gastronomica, deschizand propria locatie, restaurantul ZORI, in Iasi, unde isi asteapta zi de zi clientii sa guste din experienta unui „fain” dining la preturi accesibile.
Cofondator al Artesana, brandul românesc de lactate din Tecuci, județul Galați, înființat în anul 2012. Antreprenor cu experiență, cu focus în industria produselor lactate, Daniel este pasionat de inovație și sustenabilitate, fiind în același timp mentor pentru tineri antreprenori, motociclist și călător prin lume.
Ștefana și-a urmat pasiunea pentru patiserie studiind la Le Cordon Bleu Madrid și sub îndrumarea unor renumiți patiseri ca Cédric Grolet și Antonio Bachour. Inspirată de Grolet, Ștefana creează deserturi 3D realiste, fiind printre puținii din țară care realizează artizanal deserturi ce imită fidel fructe, nuci sau flori. Ea activează ca pastry artist și content creator în studioul ei de creație, combinând branding-ul personal cu realizarea de deserturi haute couture. În calitate de consultant în rebranding și “taste educator,” colaborează cu diverse restaurante și patiserii, punând accent pe ingeniozitate, estetică și tehnică în meniurile de deserturi.
Conduce restaurantul Páva în inima Transilvaniei din 2018. În 2022 a lansat proiectul Taste of Transylvania, un concept ce are ca scop promovarea gastronomiei autentice transilvane. Cel mai important aspect al acestui proiect este festivalul gastronomic organizat în fiecare toamnă la Satul de vacanță Boroș din Lunca de Jos, unde bucătarii-șefi din România și de peste hotare se adun pentru a arăta cât de variat sunt ingredientele și pentru a pune Transilvania, această regiune specială și ascunsă, înapoi pe harta gastronomică internațională ca o destinație nouă, dar totuși atemporală.
Florian Bucă, CEO Soft Tehnica, are o experiență de 17 ani în industria tehnologiei și spune că pasiunea pentru acest domeniu este cea care l-a ajutat să atingă performanța. Anul trecut compania și-a dublat cifra de afaceri atacând direcții de business non-standard.
Soft Tehnica a lansat în 2007 Freya POS, soluție utilizată de peste 2500 de afaceri din România, ajungând în top 3 produse destinate pieței de HoReCa și Retail din România.
Din 2007 când se întoarce în orașul natal și deschide prima locație de tip pub din Campulung Moldovenesc și până în prezent a dezvoltat diferite proiecte în domeniul Horeca. În prezent activează ca manager și bucătar A Bistro, în cadrul Aquarius Boutique Hotel.În mai 2022, împreună cu alte trei antreprenoare pasionate de gastronomie, dă naștere unei idei mai vechi și anume Brunch în Țara Fagilor care a fost primul eveniment de tip din zona Bucovinei, un eveniment bianual care se afla deja în pragul ediției cu numărul șase.
De 11ani in lumea gastronomica, de 8 ani a initiat proiectul Soft&Grace: ateliere de gatit pentru copii & adulti, cursuri de initiere in bucatarie, private chef & catering events.
Co-owner Amfiteatrul Transilvania, Decebal Robu alaturi de fratele si tatal sau a creat unul din primele resorturi traditionale premium din Romania. Combinand experienta din turism, imobiliare, finante si activitatea de voluntariat din administratia locala a reusit sa promoveze turismul si investițiile in zona montana din judetul Brasov.
We serve over 110 airline customers.
We prepare over 111 million meals annually.
We prepare over 304.000 meals each day.
Începutul carierei sale a fost marcat de rolurile de jurist și jurnalist, însă adevărata sa pasiune a descoperit-o în gastronomie. După ce a urmat cursurile Institutului Culinar Paul Bocuse din Lyon, a lucrat ca bucătar privat în industria yachtingului, unde și-a perfecționat abilitățile culinare. În 2018, a fondat Ritual – Healthy Food Concept, un proiect prin care combină cunoștințele sale gastronomice cu cele de nutriționist, creând produse sănătoase, fără aditivi, conservanți, zahăr sau arome artificiale. Pe lângă gestionarea Ritual, își împărtășește pasiunea și cunoștințele în cadrul atelierelor de gătit de la Ritual Academy, unde este fondator si trainer. Aici, inspiră și educă pe cei care doresc să adopte un stil de viață sănătos prin alimentație.
Din 2012, de când s-a reprofilat in idustria ospitalității, impreuna cu soția, creează, dezvoltă, si operează branduri proprii de hoteluri, SPA-uri si restaurante.
Este co-acționar si managing partner la hotelurile Balvanyos Resort si Peakture, la SPA-ul Grand Santerra SPA, si la restaurantele Gastrolab, Fork, Prime, Indivino Wine & Tapas, si Bundaberry Gourmet Pizza Lounge.
Antreprenoare, fondatoare și CEO al companiei MicroMega HD SA Hunedoara încă din 1990. Absolventă ASE, facultatea de Cibernetică 1983, doctor în economie 1995, conferențiar universitar la Universitatea Politehnică Timișoara, domeniul inginerie și management.
După o carieră remarcabilă în mediul antreprenorial și academic, Carmen Hărău face pasul, în 2012, în mediul politic, fiind parlamentar PNL între anii 2012-2020. În cele două mandate implementează mai multor proiecte de suflet pentru hunedoreni, pentru ca mai apoi să se întoarcă în antreprenoriat. Coordonează mai multe investiții noi în HoReCa: Werk Hotel&Spa și restaurantele Werk și Eden by Werk.
Continuă să investească în acest sector, având în curs de deschidere conceptele Caffe by Werk și Fast by Werk, fast food cu delivery.
Bianca Dumitru este Country Manager Bolt Food, poziție din care coordonează activitatea companiei în România. Cu un background în operațiuni și account management, s-a alăturat Bolt Food în 2020, anterior lucrând la Uber Eats, unde a fost implicată în lansarea serviciului în țară. Este pasionată de inovație și tehnologie, căutând mereu metode de a face serviciul Bolt Food și mai atractiv pentru utilizatori.
Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul marketingului din industria alimentară și a băuturilor, inclusiv în mediul corporativ și antreprenorial, Loredana Christopoulos a dezvoltat constant abilitatea de a lega potențialul produselor de dorințele consumatorilor. Pozitia de Director Comercial la “Oala cu Bunătăți” are o semnificație specială pentru ea, deoarece îi oferă oportunitatea de a crea zilnic momente de conexiune pentru întreaga familie, în jurul mesei.
Conduce de cinci ani Delaco Distribution SA, al doilea mare jucător de pe piața brânzeturilor din Romania. Anterior, timp de 20 de ani, s-a ocupat de activitatea de marketing și vânzări a companiei și a dezvoltat una din primele echipe de vânzări lactate dedicate exclusiv deservirii HoReCa. A coordonat lansarea de businessuri antreprenoriale în domeniul Horeca, de aceea se consideră un model hibrid de manager: structura construită pe educație corporatistă și bateriile pe baza de energie antreprenorială.
Mihai Campeanu are o experiență de 30 ani în industria HoReCa, primul contact cu acest domeniu avandu-l in anii de scoala. De atunci, a parcurs cu rabdare, treptele invatarii si specializarii, activand ca F&B Manager atat in tara cat si in strainatate. Pasiunea pentru arta culinara si pentru evenimentele de calitate, s-a concretizat în anul 2017 într-un business dedicat tuturor persoanelor dornice de a incerca experiente culinare memorabile dar si pasionatilor de gatit.
Este pasionat de turism si are o experienta de peste 25 ani in domeniul hotelier, atat in zona de Sales & Marketing cat si in Operations si executive management in marile lanturi hoteliere ca Hilton, Radisson, Intercontinental, Marriott. In ultimii 3 ani si-a folosit expertiza pentru a lansa un nou proiect de suflet, Singureni Manor Equestrian Retreat, ajuns in scurt timp un reper in industria ospitalitatii, primind numeroase premii la nivel national si international.
Irina este fata din Povestea PATER. Un brand premium de băuturi artizanale prezent în majoritatea locațiilor HoReCa de top din țară. Brandul iși propune să readucă în lumina reflectoarelor Țuica, Rachiurile de Fructe și Lichiorurile tradiționale românești. O poveste scrisă cu trudă și cu mult drag de familia Mărășoiu. O rețetă transmisă din tată în fiu de-a lungul a cinci generații. Tradiție. Devotament. Familie. Asta înseamnă PATER.
Cu o experiență de peste 10 ani în industria mobilierului și pasionată de design interior , Andrada Ștefan și-a transformat viziunea în realitate prin crearea Mayfair Caffe, cea mai instagramabilă cafenea din România.
Atrasă de proiecte originale și de experiențe memorabile, plină de idei și mereu dispusă să le împărtășească altora, Nicoleta este redactor-șef al unora dintre cele mai importante publicații din Romania: Alist Magazine (ediția online), Life.ro, Pro TV Magazin, The ONE, Apropo tv.
Sabrina este co-fondator Avocadoo, un lant de restaurante quick-service cu accent pe alimentatie sanatoasa. Conceptul Avocadoo reuneste in cele trei locatii ale sale din Bucuresti, retete si gusturi unice din multe colturi ale lumii pentru oamenii pasionati de mancare gustoasa dar care pun si un mare accent pe stilul de viata sanatos.
Antreprenor in serie, Sabrina este de asemenea cofondatoare a brand-ului Moon + Chapel, brand de lifestyle si decoratiuni interioare si a fondat in trecut afaceri in domeniul cosmeticelor si suplimentelor alimentare. Experta in marketing si imagine, Sabrina detine o diploma de licenta de la American University of Paris si o diploma de master de la Istituto Marangoni si NYU.
A pariat pe ideea de comunitate intr-un cartier dormitor al Bucurestiului aducand in peisaj cafeaua de specialitate impletita cu un meniu de mancare de tip mic-dejun, brunch.
Pasiunea pentru ospitalitate se trage din radacinile grecesti, dar a fost si identificarea nevoii reale de a vedea mai multe locatii in Bucuresti unde activitatea este centrata in jurul oamenilor si de a normaliza in viata cotidiana placerea de a iesi “la restaurant”.
Experiență de peste 18 ani în managementul hotelier, inclusiv pre-opening, operațiuni și consultanță. Specializat în planificare strategică, eficiență operațională și management de proiect pentru industria ospitalității. Abilități remarcabile în rezolvarea problemelor complexe și implementarea de strategii logice pentru optimizarea productivității și creșterea profitului.
Si-a inceput cariera in domeniul juridic, pana si-a dat seama ca singura activtitate care il face fericit si prin care ii face fericiti pe altii este gatitul, având curajul să își schimbe complet destinul profesional și să investească expertiză, timp, energie și vise în zona gastronomica. A lucrat in restaurante si hoteluri din Constanta si Bucuresti, si de 8 ani este Head Chef la Conacul Polizu in Iasi. Numit de Forbes in 2016 un reprezentant al categoriei “flexitarian”, Radu isi completeaza constant cunostiintele, cele mai recente acreditari fiind in Arta Ciocolatei.
Cosmin Măgureanu este co-fondatorul ialoc, o soluție inovatoare de gestionare a rezervărilor pentru restaurante, care a ajutat peste 2.5 milioane de oameni să rezerve o masă mai ușor. În plus, echipa condusă de Cosmin a dezvoltat și cea mai recentă inovație a companiei: o experiență de plată rapidă și simplificată pentru clienții restaurantelor. Cu acest nou produs, clienții pot scana un cod QR pentru a accesa și a achita nota de plată în timp real, parțial sau integral, oferindu-le astfel o experiență mai plăcută și eficientă în timpul vizitei lor la restaurant.
Luka are un background solid în cadrul departamentelor comerciale ale mai multor companii din industria tech care au avut o dezvoltare rapidă. Înainte de bonapp.eco, Luka a contribuit la mai multe proiecte în peisajul HORECA autohton, inclusiv Bucharest Coffee Projects sau Zece La Rece. Pasionat de cafeaua de specialitate și experiențe culinare, concomitent cu atenția pentru un stil de viață sustenabil, idea lansării bonapp.eco a venit ca un melanj de know-how, pasiune și dorință de a avea impact pozitiv la nivelul societății.
La bonapp.eco, Luka conduce departamentul comercial și, împreună cu echipa specializată în achiziția de parteneri respectiv cea responsabilă de creșterea strategică a acestora, au scopul de a aduce proximitate și o ofertă variată pentru utilizatorii aplicației.
Cu 8 ani de experiență în gastronomie, a strălucit la restaurante cu stele Michelin din Londra, precum Sketch și Bibendum. Specializat în bucătăria franceză, el aduce un stil culinar autentic și divers la Restaurantul One Soul din Brașov. Abilitățile sale temeinice în tehnicile de gătit permit creația unor preparate de excepție. Revenind în România pentru a-și dezvolta cariera și a aduce un concept internațional la el acasă, impresionează cu farfurii corecte, echilibrate și gustoase, reflectând devotamentul său pentru fine dining și preparate proaspete, gătite cu pasiune
A dezvoltat o ramura-concept pentru restaurantul PAPILA ce poarta numele Good Evenings si contureaza ideea de bistronomie in Bucuresti. Andrei este perceput ca un bucatar geeky, ce studiaza continuu tehnici si gastronomie de nisa, avand ca experienta lucrul in bucatarii din Danemarca si unele dintre cele mai relevante din Bucuresti.
Cu peste 10 ani de experiență în gastronomie, a revoluționat scena locală și internațională, promovând respectul pentru natură și tradiția culinară locală, într-un mod sustenabil. Recunoscut în topurile pariziene de gastronomie și lifestyle, cum ar fi Vogue, Le Figaro, Le Fooding, a primit recenzii elogioase de la critici culinari de prestigiu precum David Lebovitz și Alexander Lobrano. Face parte din L’Équipage des Cuisiniers de la mer Ethic Ocean, a fost Executive Chef in cadrul Relais & Châteaux și a absolvit programul exclusivist Advanced Studies in Gastronomy and taste organizat de Universitatea Reims-Champagne-Ardenne & Le Cordon Bleu Paris. În 2023, a fost desemnat Cel Mai Bun Chef de Hotel din România, iar prin contribuțiile sale în gastronomie, atât local, cât și internațional, Dexter s-a impus ca unul dintre cei mai apreciați tineri Chefi români ai momentului.
Grupul Trickshot isi desfasoara activitatea in industria ospitalitatii si entertainmentului, prin intermediul mai multor branduri, Trickshot FunDining, Trickshot Food Market, AveForchetta (italian neo-bistro), in Bucuresti si Brasov.
Înființată în 2015, Blaga Events este o agenție boutique de producție de evenimente private și de brand, cu proiecte în întreaga lume. Pasionată de mâncare, de design și de frumos, în toate formele lui, dar și de business, Alexandra Blaga este recunoscută pentru evenimente cu adevărat personalizate, care au la bază o cunoaștere profundă a clientului, păstrând însă semnătura stilului său unic.
Flaviu Odorhean este somelier de bere cu o bază solidă în bartending, activând în industrie de aproximativ 15 ani. Membru fondator al Asociației Breasla Barmanilor, Flaviu ocupă în momentul de față și poziția de Marketing Specialist al brandului de bere Bârlog.
Claudia Stan considera ca succesul este o calatorie continua a intregii echipe. Adaptabilitatea, inovatia, schimbarea si, in unele cazuri, reinventarea, sunt doar cateva dintre cuvintele cheie ale oricarui department de Vanzari si Marketing.
Din 2011 și până în 2020, Victor a fost Director General al City Pay România, fiind responsabil de dezvoltarea unei rețele de de 700 de aparate de plăți tip self service, în peste 100 de orașe din țară. Începând din 2020, acesta ocupă poziția de Director General al Tucano Coffee România.
Corina Dima explorează activ lumea gastronomiei și scrie recomandări despre locurile de bun gust din București dar și din țară. Este la curent cu cele mai noi locuri deschise în oraș, ia mereu pulsul HoReCa ,,pe teren’’ și urmărește tendințele în piață. Promotor de restaurante (cu precădere, noua bucătărie românească) dar și mici bistrouri, cofetării or brutării și mici producători locali. A lucrat peste 10 ani în marketing, multinaționale și publicitate, fiind conectată la organizarea de evenimente. Scrie pe de-corina.ro
Paul este un optimist convins, pasionat de a descoperi afaceri și antreprenori, noi moduri de scalare. Franciza l-a purtat prin lume și i-a deschis perspectivele. A întâlnit oameni, culturi și afaceri. A căpătat un nivel de acces pe care puțini oameni îl au și este recunoscător pentru asta în fiecare zi.
Crede în business-uri colaborative și bine organizate și vrea să contribuie la succesul lor. Crede, de asemenea, în antreprenori români care visează mare (și lucrează în mod conștient la visele lor).
Mihai Toader este co-owner și chef al restaurantului „Soro lume”, și, în același timp, căutător la „Fragmente”.
Fadi are peste 12 ani de experiență în HoReCa, retail și marketing. În calitate de consultant, a contribuit la lansarea pe piață a unor concepte HoReCa și a reușit să introducă branduri internaționale pe piața din România.
În prezent, ocupă funcția de General Manager CEE la Growdash, un start-up global în food-tech, specializat în analiza de date și performanța campaniilor pentru brandurile care fac delivery.
Andreea s-a alaturat in 2022 grupului Edenred & Benefit, coordonand astfel intreaga relatie cu partenerii comercianti din ambele business-uri pana in septembrie 2023.
Un pionier al industriei food delivery in Romania, a contribuit la dezvoltarea foodpanda si Glovo in calitate de director de vanzari, in ultimii 8 ani.
Daniel Pălici este un chef tânăr, a cărui experiență profesională se apropie încet-încet de 10 ani. Curiozitatea sa se manifestă în explorarea gusturilor, a unor ingrediente deseori trecute cu vederea, iar pasiunea pentru chimie alimentară îl îndeamnă să exceleze în a potența gustul fiecărui ingredient. Pentru Daniel ingredientele sunt extrem de importante, motiv pentru el îndrăgește să se joace mult cu gusturile și texturile lor. Lucrează cu câțiva producători mici și de incredere ce livrează produse de calitate, iar pe partea de conservare încercă să se dezvolte continuu. Ce îl definește ca și stil este o gastronomie românească, bazată pe produse locale, de sezon și rețete inovatoare.
Albert are o experiență de peste 20 de ani în FMCG. Vreme de 13 ani a lucrat în cadrul Unilever, coordonând regiunea Central și Est Europeană și, totodată, oferind consultanță pe probleme comerciale și de vânzări mai multor țări din Africa. Din 2012 lucrează pentru Macromex, lider în industria produselor alimentare din segmentul congelate și refrigerate.
Simona Constantinescu a lucrat de-a lungul anilor în sectorul bancar (CEO BCR Securities), în piața de capital (Banguard Securities) și în consultanță financiară (KPMG). Între 2005 și 2008 a fost CEO al Grupului Ana Hotels, funcție în care a revenit după 10 ani și pe care o deține și în prezent.
Chef Robert Voicu, Lead Chef Unilever Food Solutions, are o experienta vasta, de peste 20 de ani in industria HoReCa. Este un membru activ in comunitatile de bucatari din Romania si cel mai important, vine mereu in sprijinul locatiilor din intreaga tara, oferind suport si inspiratie in tot ceea ce priveste crearea unui meniu.
Puteti gasi o multitudine de retete si articole scrise in colaborare cu Chef Robert Voicu pe UFS.COM.
Anca Ungureanu are o experiență de 18 ani în marketing și comunicare, deținând poziția de Director Identitate & Comunicare la UniCredit Bank încă din 2009.
A fost in decursul activitatii sale profesionale membru al juriului in multe competitii de advertising, comunicare digitala, PR si design iar in perioada de lock-down generata de pandemia COVID 19, in lunile martie-iunie, a initiat campaniile #sustinemafacerilemici, #cafeapentruspitale si #scutpentruspitale menite sa ajute sectorul afacerilor mici in special horeca dar si sectorul medical, pentru a depasi mai usor aceasta perioada dificila.
Alexandru Dumitru a lucrat în restaurante recunoscute la nivel internațional, precum Waldorf Astoria (o stea Michelin), din Berlin, Auberge du Soleil (restaurant cu trei stele Michelin), California. Bucătarul care s-a întors în România în 2016 este recunoscut drept unul dintre cei mai importanți profesioniști care sunt obligați să revoluționeze bucătăria românească și să schimbe percepțiile.
Ioan Ungur este Directorul Comercial Lactalis din 2020. El conduce strategia de vânzări, trade marketing, distribuție și analiză de business a companiei. De asemenea, se implică activ în strategia de dezvoltare a brand-urilor si portofoliului companiei. Ioan Ungur s-a alăturat echipei Albalact în 2015, ca National Trade Marketing Manager. El se poate lăuda cu o experiență notabilă în vânzări și trade marketing, obținută în companii multinaționale de renume.
În 1990, Gabriel Faflei a plecat din țară pentru a se stabili în Germania. S-a întors după câteva luni, cu gândul „de a pune culoare în România”. Pentru că publicitatea înseamnă culoare și viață. În februarie 1992, a înființat agenția de publicitate Monopoly. Este brandul sub care a făcut carieră și bani în lumea publicității românești.
De 17 ani activează și în industria HoReCa, dezvoltând mai multe branduri de succes, precum Japanos, Kanpai și Draft PUB.
Având o carieră de peste 10 ani în marketing și comunicare, Raluca Jianu a lansat în 2019 Ferestroika, primul muzeu imersiv al vieții de familie în comunism, prezent în Top 10 al celor mai populare spații muzeale din București conform Trip Advisor.
În primăvara anului 2020, alături de Mihai Bârsan și Bogdan Jianu, Raluca a pus bazele EpicVisits.com, o platformă curatoriată de pachete tematice de vacanțe care includ cazări și experiențe unice.
Antreprenor prin excelență, Cristian a înființat Microgreens România în 2014, ajungând în 2018 să fie premiat de către Forbes România la categoria cei mai buni „30 sub 30”.
Activitatea sa a contribuit esențial la dezvoltarea domeniului HoReCa din România și la alinierea gastronomiei românești la standardele internaționale. Sprijină constant de peste 5 ani formarea profesională în industria ospitalității. Este îndrăgostit de inovație și este un perfecționist incurabil.
Ambasador și conector al sectorului de afaceri în România, Claudiu Vrânceanu joacă rolul de „Bridge Builder” între antreprenori, investitori, multinaționale, mass-media și sectorul public (autoritățile guvernamentale și instituțiile europene).
În perioada 2015-2017, Claudiu a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, cu atribuții în investiții străine, IMM-uri, ajutoare de stat, turism și relația cu mediul de business. Anterior, a fost timp de 10 ani manager și redactor-șef al Wall-Street.ro.
Experienta internationala, pe diferite functii de conducere in cadrul departamentului F&B, in Marriott International si Intercontinental Hotels Group (IHG), in orase precum Londra, Bucuresti, Frankfurt pe Main. Fondator “World Flair Bartender Battle” cel mai mare concurs de barmani din Europa.
În 1994, tatăl său cumpăra un teren la doar 3 km de Deva, cu gândul să se mute la țară. Cu timpul, prioritățile familiei s-au schimbat iar în 2008, pe acel teren a fost deschis complexul „Conacul Archia”, condus astăzi de Horia și care se remarcă prin servicii impecabile și o experiență de neuitat pentru vizitatori.
Activeaza din anul 2003 in domeniul HoReCa prin firma de distributie COFFEE SHOP SOLUTIONS care prin sloglanul ‘’Redefine HoReCa’’, aduce in Romania cele mai noi concepte in domeniul foodservice, atat in ceea ce priveste gama de produse cat si al modului de servire si al echipamentelor.
Incepand din 2013, pune bazele retelei de cafenele TED’S COFFEE COMPANY, care in acest moment are 34 de locatii si este intr-un proces de extindere, planurile fiind ca la finalul anului 2021, reteaua sa numere 50 de locatii.
După ce în anul 2000, alături de alți doi prieteni, a pus bazele companiei Power Net Consulting, specializată în Infrastructură și Securitate IT și Digitalizare, opt ani mai târziu a demarat un nou proiect, de data aceasta în turism: Atra Doftana. Fara o specializare in industria ospitalitatii dar inspirati de toate calatoriile, fondatorii Atra promoveaza un concept cu o abordare complexa a simturilor: “Simte.Respira.Gusta”. Cu un design minimalist care se pierde in natura, Atra face o propunere diferita in turism, promovand intensitatea lucrurilor simple, apropierea de natura si de resursele ei si punand accentul pe bucataria gourmet.
Dupa o cariera de 10 ani in sistemul bancar, Ioana a fondat in 2010 proiectul despreSpa.ro care promoveaza conceptele de Spa & Wellness si centralizeaza toate informatiile pietei Spa din Romania.
Este Presedintele Asociatiei Spa Romania, Ambasadorul Global Wellness Day in Romania, Ambasadorul Global Mentorship Program, si membru in Eastern European Intiative si Wellness Tourism Initiative.
Activitatea profesională a lui Radu s-a intersectat încă din adolescență cu industria HoReCa. În 2001, avea să deschidă la Sinaia „Old Nick Pub”, unul dintre cele mai apreciate pub-uri din Sinaia. În 2015, avea să deschidă într-un mic garaj din Piața Lahovari prima cafenea „5 to go”, concept sub umbrela căruia funcționează astăzi peste 150 de cafenele la nivel național.
De peste 21 ani conduce propria agentie de turism, un touroperator specializat pe zona balcanica; in ultimii 4 ani a fost implicat activ in conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism iar in 2020 a fost ales presedintele acesteia. In prezent este si presedintele Aliantei Pentru Turism (APT).
Incepand cu 1997, Ionut Roman a lucrat in vanzari. A inceput ca agent commercial, urmand ca in ultimii 19 ani sa se implice in retail si HoReCa. In decursul a 11 ani a fost director de magazin Selgros (Constanta, Arad si Timisoara), apoi timp de 5 ani a condus departamentul central de relatii cu clientii al aceleiasi companii.
Cu o experiență de 18 ani în companii multinaționale, Ioana a dezvoltat o afacere care a crescut de peste 30 de ori în 6 ani, răsfățând mai mult de 30.000 de clienți cu o gamă de peste 200 de deserturi. Ioana a absolvit cursurile Le Cordon Bleu, iar fiecare produs este rezultatul experienței și al studiilor în Cake Design realizate cu specialiști din diferite țări. De asemenea, Ioana susține cursuri și ateliere despre produsele creație proprie, atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Georgian Bâlă are o experiență de peste 12 ani în industria HoReCa. Începând cu anul 2018 a preluat funcția de Out Of Home Manager în cadrul producătorului de lactate Friesland Campina România și a condus atât dezvoltarea canalului HoReCa la nivel național cât si a exporturilor companiei. De-a lungul timpului a lucrat pentru companii precum Julius Meinl România, Caroli Foods Group și Nestle România. Din 2020 este CEO al Simigeriei Petru asigurand dezvoltarea companiei la nivel national.
După o experiență de peste 10 ani în vânzări în FMCG, Cristi alege să se alăture Grupului City Grill pe pozitia de Grup Training Manager. Dezvoltă programe și proiecte pentru cel mai mare grup românesc din ospitalitate timp de 7 ani, cand se alătură MGC Group pe poziția de HR Manager.
Timp de un an de zile activează în cadrul Macromex, ocupând funcția de Business Development Director HoReCa. În prezent, este Senior Business Consultant și Senior Lecturer la Hostalion.
Dragos Vladuca ocupa functia de Sales Manager Food & Beverage, coordonand business-ul PepsiCo in canalele Traditional Tade & Away From Home. Cu o experinte vasta in zona comerciala, Dragos a detinut pe parcursul celor 16 ani in cadrul PepsiCo diferite pozitii in zona de vanzari Off-Premise si On-Premise cat si in Trade Marketing.
Corina Macri, fondator al Macri Academy, organizează cursuri de pregătire profesională. Detine 2 restaurante in Timisoara si este Presedinta HORETIM.
Theodora Popa este puternic implicată în activitatea celui mai mare resort de golf din România, sprijinind dezvoltarea turismului în Transilvania ca promotor al acestui sport atât în țară, cât și la nivel internațional. Susține dezvoltarea turismului în regiune prin crearea de evenimente pentru comunitatea de golf și business.
Theodora Popa este și vice-președintele Grupului Transavia, liderul pieței de carne de pasăre din România și una dintre cele mai prestigioase afaceri de familie din țară.
Felix este membru fondator al Asociației Operatorilor de Curierat din România (AOCR), membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders și lider al proiectului RePatriot.
În afară de pasiunea pentru sport, oenologia este o altă preocupare pentru timpul liber. De-a lungul timpului a colecționat vinuri și a produs pentru prieteni vin din strugurii culeși personal din podgoria de la Fiționești/Panciu, locul său natal.
20 ani experienta in Horeca – 1999 incepe in advertising la Mercury 360, dupa 6 ani On Trade Channel Manager la unul dintre marii producatori de bere din Romania, co-owner the Syndicate (advertising agency) din 2008 si tot din 2008 co-owner Curtea Berarilor Bucuresti
De 8 ani in Achizitii si de 5 ani in Hospitality si impreuna cu Hilton, cu sentimentul ca aici e acasa.
Actualmente sunt Customer Engagement Manager in Europa de Est pentru Hilton Supply Management – Unitate Centrala de Achizitii in cadrul Hilton Worldwide.
Acest lucru imi permite sa fac exact ceea ce imi place: sa lucrez cu oamenii si sa imbin intr-un mod interesant partea de Procurement cu cea de Sales, descoperind constant alte si alte oportunitati de dezvoltare profesionala si personala!
Sunt membru al Clubului Economic German, membru al Forumului Româno-German de la Berlin iniţiat de doamna Susanne Kastner (membru al Parlamentului German), membru în Forumul Democratic al Germanilor din România şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Turistică din judeţul Braşov.
Implicat in industria ospitalitatii din anul 2012, Valentin a organizat cine volante pretutindeni pein Bucuresti, in tara dar si in Olanda si Germania. A prezentat festivaluri culinare si inca o face. Din 2017 este manager al restaurantului Paine si Vin și se ocupă, de asemenea, de partea de mâncarea la Expirat Club București și Vama Veche.
Vlad Şeitan a lucrat în cadrul OMV timp de 13 ani, fiind unul dintre puţinii manageri români care au crescut în cadrul companiei austriece fără a fi intrat în companie pe filiera Petrom. Din 2005, Şeitan a preluat conducerea reţelei OMV din România, Bulgaria şi Serbia, iar din 2007 a fost promovat într-o poziţie de management al întregii reţele de downstream a grupului.
Acum, Şeitan este implicat în trei proiecte: consultanţă pe zona de real estate (cu activităţi în derulare atât în România, cât şi la nivel international), consultanţă în zona de marketing, business development şi strategie şi The People Engagement Company, firma de employee engagement.
Dan Anca a lucrat în domeniul bancar, însă, fiind pasionat de gastronomie, a intrat în lumea HoReCa în 2010, deschozând Art Cafe, o cafenea situată în centrul vechi al Aradului, devenită cinci ani mai târziu restaurant în toată regula. În 2018, a achiziţionat un conac la 25 km de Arad, la Păuliș, iar Roca Brună, restaurantul din cadrul său, a devenit rapid cunoscut datorită promovării produselor locale.
– Co-owner of Gourmet Entertainment (organizator de festivaluri culinare: The Carnival – largest food festival in Europe in 2018, Street Food Festival, Food Truck Festival, Gourmet Festival etc)
– Owner of Meat Busters (food trucks & franchise; winner of Truck of The Year Award at Food Truck Society Awards; two franchise restaurants opened since 2018 in Timisoara & Cluj)
– Co-owner of Livehouse Agency & Livehouse Comedy (booking & comedy shows)
Cristian Nacu este reprezentantul in Romania al International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii pentru sectorul privat a Grupului Bancii Mondiale.
Anterior, timp de 10 ani, a fost Partener si Sef al Biroului din Romania al Enterprise Investors, unul din cei mai mari administratori de fonduri de Private Equity din Europa Centrala si de Est. De asemenea, pentru 2 ani a fost Senior Advisor al presedintelui Enterprise Investors.
Avand peste 20 de ani de experienta in private equity, investment banking and privatizare, Cristian Nacu este unul din cei mai experimentati si respectati manageri si profesionisti in investitii din regiune.
Alex este un antreprenor, bucătar și om de televiziune celebru, obișnuit să dezvolte mai multe proiecte concomitent. În momentul de față este consultant culinar LifeBox, Chef Entertainer Paprika Events, trainer de cursuri de gătit în cadrul British School of Bucharest.
Este originar din Sibiu şi este cunoscut pentru localurile pe care le-a creat – despre Naf-Naf, Pizzeria Michelangelo, Cotton Club, Blow Up, Spicy sau Zorba a auzit aproape orice sibian. A renunţat însă la toate aceste branduri pentru a construi o franciză. Povestea înfiinţării Dabo Doner în România este una impresionantă şi e o dovadă de perseverenţă.
Ştefan Bercea, maestru al artei culinare şi căpitanul echipei olimpice de seniori a României. A gatit pentru mai bine de 32 de sefi de stat.
Copywriter & creator de concepte publicitare, promotor al bunului gust și al convivialității, primul român absolvent al programului Hautes Études du Goût Le Cordon Bleu Paris. Pe Nicolle o găsiți pe bistromargot.ro și la studioul său de creație din București, unde îmbină cele două laturi profesionale, comunicarea și gastronomia.
Consultant în comunicare și „taste educator”. Nicolle este fondatoare a Repertoire, studio de creație multidisciplinar și a platformei de food culture & fine living bistromargot.ro. Promotoare a artei de a trăi și a convivialității.
Cosmin Dragomir este jurnalist gastronomic, autorul cărții Curatorul de zacuscă și alte povestiri culinare românești, co-organizator al Congresului Național de Gastronomie și Vin, co-inițiator al Legii ZIua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România și co-fondator al newsletterului Recomandat de Curator & Connaisseur. Publică constant articole pe gastroart.ro, cosmindragomir.ro, eisberg.ro, zilesinopti.ro, mindcraftstories.ro, dulceromanie.ro si cc-cc.ro
Maestru in arta culinara, cu peste 30 de ani de experiență, trainer, lector, consultant, recunoscut pentru implicarea in proiecte educaționale si sociale cu un mare impact in școlile din toata tara, precum si creatorul unor rețete inovative si un foarte bun comunicator, Chef Cezar Munteanu este una dintre vocile societății gastronomice din Romania.
Robert Maxim, Partener Consultanță în Afaceri, s-a alăturat echipei de lideri în urma integrării Ensight Management Solutions în KPMG în România. Fost partener la Ensight, Robert are o experiență considerabilă în piața de servicii de consultanță din România. De-a lungul carierei sale, a lucrat cu clienți din industrii precum Servicii Financiare, Retail, Energie, Imobiliare, Sănătate și Industria Farmaceutică.
La început, a fost un club la Predeal apoi a apărut Office, în 1998, în Bucureşti. Office era „next level”. Adică drumul spre „înalta societate”. Apoi, în 2010, s-a născut Loft. In paralel a dezvoltat liderul pietei de alcool din Romania, BDG Import.
Un profesionist in F&B Training Manager&Sommelier cu peste douăzeci si cinci ani de experiență în industria hotelieră. Sunt specializat în toate domeniile managementului, restaurant în cadrul hotelului, precum și restaurante de lux.
Este un profesionist cu o experienta de 20 ani in HoReCa, din care 15 alaturi de Bilancia-leader de piata in domeniul echipamentelor profesionale si accesoriilor pentru acest sector de activitate.
A participat la dezvoltarea și extinderea lanțului Radisson Hotel Group în București, în acest moment fiind cel mai mare lanț hotelier din Capitală care operează două branduri în acelasi complex, oferind facilitati de 5* și 4*.
Începând cu anul 2006, conduce compania Pernor Ricard după ce și-a început cariera ca agent de vânzări pentru compania Coca Cola, în anul 1994.
Lista Forbes SUA „Cele mai cool etichete de vinuri din primăvara anului 2016” include și un brand românesc: Gramma Wines. Marian Olteanu este administratorul Casei Olteanu și deținătorul brandului
În clipa de față administrează Restaurantul Panoramic 13, Restaurantul Unirea și este fondatorul CitiZen Bistro & Lounge, în cadrul Unirea Hotel & Spa, Iași.
A preluat funcția de director general de la tatăl său, Tudor Neculoiu, în 2018. Experiența de peste 15 ani în afacerea de familie dar și firea întreprinzătoare o fac să-și susțină echipa, abordând o atitudine responsabilă, dar totodată curajoasă.
Răzvan face parte din echipa Marty din 2010, când s-a angajat pe postul de Ajutor Ospătar. A lucrat pe toate posturile – grill, plite, salate, pizza – iar în 2014, odată cu deschidera Marty Sports & Grill, a fost promovat ca și Bucătar Șef. Grație pasiunii pentru gătit, talentului și determinării sale, după doar un an a devenit Assistant Executive Chef, iar de anul acesta a preluat postul de Executive Chef al grupului Marty.
Lider în consultanță și management în industria ospitalității precum și reprezentant regional al unora dintre cele mai puternice branduri internaționale.
Este unul dintre cei mai vechi și apreciați creatori de concepte HoReCa din România, fondator al vestitului Opium și a multi-premiatului Club Theatre
Fondator TopHospitality, Fondator Street Food City, Co-Owner si Manager de Dezvoltare la Mr. Cannoli, Director Regional Bucuresti-Muntenia la ANBCT Romania, Laurentiu isi dedica tot timpul acestei industrii pe care o iubeste nebuneste cu toate imperfectiunile ei minunate!
Fratelli, Uanderful, Biutiful, Biutiful By The Lake, acesta din urmă premiat cu Restaurant & Bar Design Award Londra in 2015, un fel de Oscar în lumea designului, sunt lucrările de referință ale designerului Mihai Popescu.
Director General WECO Travel Romania. De asemenea, coordonează și echipele de vanzari WECO din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania.
Conduce ICEP HOTEL SCHOOL – Școala Internațională de Management al Ospitalității. Organizează cursuri de calificare, specializare, perfecționare și formare managerială, traininguri de companie, workshopuri și masterclass-uri cu experți autohtoni și internaționali.
Dani Caramihai este unul dintre cei 4 fondatori și CEO al Fratelli Grup, unul dintre cele mai mari și cunoscute businessuri din HoReCa. Povestea Fratelli a inceput-o in 2005, cand, alaturi de 3 prieteni, a hotarat sa deschida in Bucuresti, o cafenea, Fratelli Espresso Bar, locul unde a inceput istoria Fratelli, o poveste 100% Made in Romania. Dupa 17 ani, Dani Caramihai conduce cu succes Fratelli Grup prezent in București, Constanța, Iași, Timișoara cu branduri precum Fratelli, Biutiful, Uanderful, Fratellini Bistro, Carnivale Food Market, Portobello Stradale, Fratelli Catering.
Elena Lotrean este profesor, trainer și antreprenor în serie. În 2004 pornește Future Capital, companie de training, teambuilding și agenție de turism, 2008 o găsește partener la Old Friends Pub Sibiu, în 2016 deschide Școala Româno-Finlandeză Eri Sibiu iar în 2018 Finnish Teacher Training Centre. Între 2014 și 2021 conduce filiala sibiană a Patronatului Tinerilor Întreprinzători.
CEO KFC, Pizza Hut, Cinnabon, Hard Rock, Paul, PHD si Taco Bell, Calin Ionescu se ocupa si de extinderea retelei in Italia.
Sosit în România la începutul anilor ’90, Alfred Dauteuil a deschis o afacere care în timp a devenit unul dintre cele mai apreciate și de succes nume de pe segmentul delivery: Jerry’s Pizza.
Barman, actionar, trainer, fondator, Sergiu este legat de mai bine de 20 de ani de lumea din spatele barului.
Este la conducerea Happy Tour de 9 ani. A preluat agentia in plina criza economica si a transformat-o intr-una dintre cele mai de succes din tara.
Începând ca manager de restaurant acum 22 de ani la Casa Pogor Iasi , Loredana și-a dezvoltat pasiunea pentru gastronomie transformând-o in meserie colaborând cu diverse restaurante atât din România cât și din UK, Grecia sau Franța. Invenția rețetelor, estetica farfuriei, brandingul sau rebrandingul restaurantelor sunt prioritatea ei ca Artizan Gastronomic.
Expressoft Technology este rezultatul unei experiențe de peste 20 de ani în dezvoltarea de solutii informatice de management și automatizare pentru HoReCa și Retail, implementând soluțiile sale în peste 5.000 de locații din România și Dubai.
Din 1999 și până în 2005 a deținut NOVO SRL, companie achiziționată ulterior de Julius Meinl. Începând cu ianuarie 2018 ocupă funcția de Managing Director Julius Meinl pentru Europa Centrală și de Est.
A renunțat la poziția de Deputy General Manager al Sheraton Bucharest Hotel pentru a îmbrățișa o nouă provocare și anume de a contribui la transformarea unor hoteluri de referință din România în structuri de ospitalitate moderne.
Ștefan Popescu a reprezentat de-a lungul timpului un vârf de lance pentru Red Bull, pe multe piețe din Est: 7 ani în România, 5 ani în Bulgaria, 2 ani în Albania, 4 ani în Republica Moldova.
De profesie inginer, a deschis primul bar în Regie, Club E în ‘94. A urmat tot în Regie în ‘98 Trattoria 20, Hotel Citadella în 2005 și Restaurant Acvamarin 2 Mai în 2015 și urmează Complex Hotelier Acvamarin. Toate sunt construite în regie proprie.
Este Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, având o bogată experiență juridică de 27 ani. El a acordat consultanţă şi a asistat numeroase societăţi comerciale româneşti sau cu capital străin.
Maria este managerul si proprietarul restaurantului Baracca din Cluj Napoca, unul dintre cele mai apreciate și, totodată, premiate restaurante din Romania.
Este fondatoare a Horeca Culinary School, cu o activitate in Romania de 13 ani. Un centru de formare profesionala in domeniul ospitalitatii, modern, dotat cu laboratoare/bucatarii scoala utilate la nivelul scolilor europene de profil si in care participantii la programele de formare au ocazia sa invete atat practic cat si teoretic, sa exerseze tematica cursurilor alaturi de Chefi Instructori / formatori/ mentori atat Romani cat si invitati din strainatate.
Fondator al Bar Academy, proprietar Bordello, promotor a mai multor locații din HoReCa, Bebi Oprea este unul dintre primii investitori din Centrul Vechi acumulând o experiență bogată de consultanță în zona de management și amenajare a localurilor.
Ex-Country Manager Mc Donald’s România, Marian Alecu este unul dintre pionierii industriei HoReCa de după ’89. În prezent conduce o firmă de consultanță în HoReCa și este acționar al grupului City Grill.
Gabriela Țigu are o vastă experiență în mediul universitar. A coordonat programul de parteneriat dintre ASE și Laussane, iar în prezent ocupă funcția de decan al Facultății de Business și Turism, precum și pe cea de Membru al Comitetului Mondial de Etică pentru Turism, Organizația Mondială a Turismului
În urmă cu șase ani, a pariat pe o piață privită cu reticență de români: healty food. Astăzi, Salad Box a evoluat până la a deveni al treilea cel mai mare lanț de fast-food din țară.
Dan Schwartz este co-fondator și Managing Partner al RSM Romania, companie de audit si consultanta fiscala, membra a RSM international, cea de-a sasea mare retea globala de firme de consultanta.
Co-fondator Rosehome.ro- Horeca Retro Shop – magazin specializat în produse, veselă și soluții creative pentru prezentarea preparatelor culinare, Denisa Ștefan are o experiență de 12 ani în industria HoReCa. Pasiunea pentru interior design s-a concretizat în anul 2015 într-un business online dedicat tuturor profesioniștilor din industria HoReCa în căutare de produse deosebite, idei și creativitate care să pună în valoare orice culinar.
În 2009 a preluat o funcţie de marketing manager în hub-ul european, apoi la foarte scurt timp, poziţia de director de marketing al subsidiarei SABMiller din Slovacia. Începând cu aprilie 2012 a preluat conducerea departamentului de marketing din Ursus Breweries, revenind deci la “prima dragoste”.
Incepand cu ianuarie 2019 a inceput aventura antreprenoriatului la Brandelier.biz.